Filtracija vode

vrati se na PROIZVODI

Čak i kad je voda za piće ili korištenje u industriji u početku čista, ona proputuje dugačak put kroz cjevovode, a mnogi od njih su stari i prepuni naslaga te nečistoća. Kako biste kvalitetno filtrirali te čestice koje ulaze u vodu, tu su naši zaštitni filteri.

Proces filtracije poznat je već dugo i koristi se u raznim granama: jednostavnom se polupropusnom membranom heterogena smjesa odvaja na krute čestice (u ovom slučaju nečistoće) te na čistu tekućinu (odnosno vodu). Tako pročišćena voda naziva se i filtratom. Zaštitne filtere za vodu iz naše ponude karakterizira optimalan rad. Drugim riječima, količina vode koja ulazi u filter jednaka je onoj koja izlazi, čime se optimizira i potrošnja vode i potrošnja energije. Dolaze u raznim oblicima, uklanjaju i čestice nečistoće i štetne mikroorganizme (virusi, bakterije, paraziti) te mogu zadovoljiti potrebe privatnih korisnika i industrijskih pogona.

Gdje morate koristiti zaštitne filtere za vodu?

Stambeni prostori i vikendice pitka voda bez naslaga, kamenca i štetnih mikroorganizama važna je za zdravlje svih ukućana.

Poslovni prostori uredski i poslovni prostori imaju neprestanu potrebu za čistom i pitkom vodom. Zaštitni filteri na razini tvrtke ili zgrade štite dobrobit zaposlenika.

Turizam i ugostiteljstvo svojim gostima morate omogućiti vodu najviše kvalitete, bilo da se radi o hotelu, apartmanu, kafiću ili restoranu.

Industrija naprave za filtraciju omogućuju tehnološki čistu i ispravnu vodu za korištenje u svim segmentima industrije.

Ponosni smo što godinama usko surađujemo s poznatim njemačkim proizvođačem opreme za obradu vode JUDO Wasseraufbereitung GmbH. U mogućnosti smo Vam ponuditi sve proizvode iz njihovog širokog asortimana uključujući podršku i održavanje već postojećih naprava.
LINK na stranicu: https://judo.eu/en/homepage/  

Bioquell Filt B zaštitni filter za vodu s povratnim ispiranjem

Judo Bioquell zaštitni filter za vodu idealan je za kućanstva koja žele riješiti problem nečistoća u vodi koje u konačnici dovode do kvarova i smetnji u radu sustava za dovod vode, kao i svih aparata koji je koriste.

Njemačka kvaliteta ovih zaštitnih filtera osigurava vam najnoviju i najmoderniju tehnologiju:

 • Izrađen je od kvalitetnih materijala koji znače dugotrajnost i dosljednu kvalitetu rada
 • Nema zamjena uložaka u filteru, što ga čini ekonomičnom opcijom
 • Ispiranje je sasvim jednostavno zahvaljujući keramičkom ventilu.

Filter je namijenjen za pitku vodu do 30℃.

Bioquell FILT BP zaštitni filter za vodu s povratnim ispiranjem i regulatorom pritiska

Njemačka je oduvijek bila simbol kvalitete i pouzdanosti proizvoda, a Bioquell zaštitni filter za vodu pravi je dokaz toga. Njegov patentirani keramički ventil za ispiranje nosi znak DIN (Njemački institut za normiranje) te DVGW (Njemački savez za vodu i plin), čineči ga sigurnom opcijom za uklanjanje svih nečistoća iz vode koje bi inače dovele do korozije cijevi i raznih potrošača.

 • Nema potrebne za zamjenom uložaka u filteru, što ga čini isplativom opcijom
 • Jednostavno ispiranje filtera zahvaljujući naprednoj tehnologiji
 • S integriranim slobodnim ispustom i patentiranim keramičkim ventilom za ispiranje priključkom crijeva

PROFI zaštitni filter s povratnim ispiranjem

Judo PROFI zaštitni filter s povratnim ispiranjem daje vam potpunu bakteriološku zaštitu, kao i filtraciju svih krutih čestica. Što ovo znači? Nema više neželjenih krutih čestica u vodi koje će prije ili kasnije stvoriti naslage ili dovesti do korozije. Isto tako, nema više ni virusa, bakterija i ostalih mikroorganizama koji predstavljaju opasnost za vaše zdravlje.

 • Može se montirati na horizontalne i vertikalne cijevi.
 • Za filtraciju pitke vode do 30℃.
 • Jednostavna upotreba, nema potrebe za mijenjanjem filtarskih uložaka, što ga čini izrazito ekonomičnim.

PROFI-PLUS zaštitni filter s povratnim ispiranjem

Judo PROFI-PLUS zaštitni filter za vodu sukladan je normama DIN EN 13443-1 i DIN 19628, a nosi i certifikat Njemačkog instituta za normiranje, kao i Njemačkog saveza za vodu i plin. Idealno je rješenje za profilaktičku bateriološku zaštitu vode, što znači da preventivno utječe na pojavu mikroorganizama u vodi. Isto tako, uklanja sve nečistoće koje bi mogle dovesti do korozije cijevi, nakupljanja naslaga te eventualnih kvarova potrošača.

 • Za filtraciju vode do 30℃
 • Zahvaljujući JUDO QUICKSET-E tehnologiji, lako se montira i na horizontalne i na vertikalne cijevi
 • Bez prekida opskrbe vodom za vrijeme ispiranja
Tehnički list – JUDO Profi

PROFIMAT-PLUS-AT automatski zaštitni filter s povratnim ispiranjem

Judo PROFIMAT-PLUS automatski zaštitni filter pravo je oličenje pojma “njemačka kvaliteta”. Osim što udovoljava svim važnim standardima za filtraciju nečistoća u vodi, njegova konstrukcija i tehnološki napredne sastavnice garantiraju vam dosljednu sigurnost korištenja pitke vode. S njime nemate brige oko zamjene filterskih uložaka, čime povećava i ekonomičnost upotrebe. Uz to, dobivate i automatsko povratno ispiranje filtera pomoću ugrađenog timera, što znači da su vaše brige s održavanjem minimalne

 • Za filtraciju vode do 30℃.
 • Zahvaljujući JUDO QUICKSET-E tehnologiji, lako se montira i na horizontalne i na vertikalne cijevi.
 • Pouzdana zaštita od prodora čestica.
 • Bez prekida dotoka vode za vrijeme ispiranja.
 • Baterija za slučaj nestanka električne energije

PROFIMAT-ATP automatski zaštitni filter s povratnim ispiranjem

Judo PROFIMAT-ATP automatski zaštitni filter ima sve što vam je potrebno za minimalne troškove i brigu oko održavanja, a opet maksimalnu kvalitetu pitke vode. Uz ugrađenu automatiku za ispiranje za pokretanje povratnog ispiranja, nemate brige oko ručnog uključivanja i podešavanja (iako ima i gumb namijenjen za ručno pokretanje povratnog ispiranja). Također, filter ima ugrađenu bateriju koja se uključuje u slučaju nestanka električne energije.

 • Za filtraciju vode do 30℃
 • Zahvaljujući JUDO QUICKSET-E tehnologiji, lako se montira i na horizontalne i na vertikalne cijevi
 • Pouzdana zaštita od prodora čestica te raznih mikroorganizama.
 • Bez prekida dotoka vode za vrijeme ispiranja.
 • Vremenska regeneracija (moguće odabrati interval od 4 sata do 50 dana).

JUDO Easy FILT B 1″

Iako je voda koju dobivamo pitka i udovoljava svim standardima koji čuvaju naše zdravlje, starije vodovodne cijevi ipak donose svoje nevolje. U njima se odlamaju sitne, netopljive čestice pijeska i prljavštine koje dospjevaju u vodu koju koristimo, pa se talože na slavinama, instalacijama, grijaćim elementima i kućanskim aparatima. Tamo njihovi elektrokemijski spojevi uzrokuju koroziju i hrđu te čak dovode i do pucanja cijevi. Što ovo znači za vas? Dodatne troškove popravka, kontaktiranje majstora, kupovinu novih aparata… Ako želite spriječiti takve probleme prije nego što je do njih uopće došlo, tu je JUDO Easy filtar za ispiranje s povratnim pranjem, idealan za uklanjanje mehaničkih čestica.

 • Garantirana njemačka kvaliteta sa svim potrebnim certifikatima.
 • Ekonomično rješenje – nema zamjene filterskih uložaka.
 • Nema prekida opskrbe vodom za vrijeme ispiranja.

JUDO Easy FILT BP 1″

Baš kao i prethodni JUDO Easy filter, ovaj filter za vodu predstavlja odlično rješenje za rješavanje mehaničkih čestica iz vode, garantirane njemačke kvalitete. Visoko je protočan te vam omogućava regulaciju ulaznog i izlaznog tlaka vode u sklopu vodoopskrbnog sustava. Najbolje od svega? Sam će se pobrinuti za čišćenje onih nečistoća koje se nakupljaju u filtracijskom sustavu – tako da nemate nikakve brige s njegovim održavanjem! Samo ga montirajte na ulazu vodovodnog sustava u objekt (kuću, zgradu, vikendicu) i pustite mu da obavlja svoj posao, a vi uživajte u čistoj vodi i dugom vijeku trajanja kućanskih aparata i instalacija.

 • Ekonomično rješenje – nema zamjene filterskih uložaka.
 • Nema prekida opskrbe vodom za vrijeme ispiranja
 • Ugrađen regulator pritiska za konstantnu razinu tlaka u sustavu
 • Regulacija tlaka smanjuje potrošnju vode do 15%
 • Izlazni tlak moguće je postaviti između 1.5 i 6 bara

Filteri tip KS – pješčani za uklanjanje čvrstih čestica nečistoće iz vode

Recite zbogom česticama koje dovode do povećane mutnoće vode – ovi pješčani filteri za vodu uklonit će sve nečistoće iz vode zahvaljujući punjenju od kvarcnog pijeska, što ih čini idealnima za recimo vanjske bazene.

Nemate brige ni s njihovim radom – sustav je u potpunosti automatski, odnosno njegovim radom upravlja mikroprocesorska upravljačka jedinica. Ona je također zadužena i za njegovo redovito ispiranje, čime se osigurava aktivno i dosljedno djelovanje.

Pješčani filter tip KS sastoji se od:

 • automatskog upravljačkog ventila
 • tlačne posude
 • filterskog punjenja
 • potrebnih cijevnih spojeva.

Filteri tip AK – s aktivnim ugljenom za uklanjanje klora te poboljšanje okusa i mirisa vode

Nitko ne želi vidjeti bijelu kloriranu vodu u svojoj čaši. Iako znamo da se voda klorira s razlogom, odnosno u zdravstvene svrhe, ostatci klora u vodi ipak nisu idealni za naš organizam. Zato je filter s aktivnim ugljenom pravo rješenje – njegova gusta mreža uklonit će čestice klora, baš kao i ostale nečistoće iz vode. Rezultat? Čista pitka voda bez mirisa – upravo onakva kakva bi trebala biti

Filter radi u potpunosti samostalno te ga pokreće mikroprocesorska upravljačka jedinica, koja provodi i redovno ispiranje filtera.

Filter se sastoji od:

 • automatskog upravljačkog ventila
 • tlačne posude
 • filterskog punjenja
 • potrebnih cijevnih spojeva.

POŠALJI UPIT/NARUČI

Čak i kad je voda za piće ili korištenje u industriji u početku čista, ona proputuje dugačak put kroz cjevovode, a mnogi od njih su stari i prepuni naslaga te nečistoća. Kako biste kvalitetno filtrirali te čestice koje ulaze u vodu, tu su naši zaštitni filteri.

Proces filtracije poznat je već dugo i koristi se u raznim granama: jednostavnom se polupropusnom membranom heterogena smjesa odvaja na krute čestice (u ovom slučaju nečistoće) te na čistu tekućinu (odnosno vodu). Tako pročišćena voda naziva se i filtratom. Zaštitne filtere za vodu iz naše ponude karakterizira optimalan rad. Drugim riječima, količina vode koja ulazi u filter jednaka je onoj koja izlazi, čime se optimizira i potrošnja vode i potrošnja energije. Dolaze u raznim oblicima, uklanjaju i čestice nečistoće i štetne mikroorganizme (virusi, bakterije, paraziti) te mogu zadovoljiti potrebe privatnih korisnika i industrijskih pogona.

Gdje morate koristiti zaštitne filtere za vodu?

Stambeni prostori i vikendice pitka voda bez naslaga, kamenca i štetnih mikroorganizama važna je za zdravlje svih ukućana.

Poslovni prostori uredski i poslovni prostori imaju neprestanu potrebu za čistom i pitkom vodom. Zaštitni filteri na razini tvrtke ili zgrade štite dobrobit zaposlenika.

Turizam i ugostiteljstvo svojim gostima morate omogućiti vodu najviše kvalitete, bilo da se radi o hotelu, apartmanu, kafiću ili restoranu.

Industrija naprave za filtraciju omogućuju tehnološki čistu i ispravnu vodu za korištenje u svim segmentima industrije.

Ponosni smo što godinama usko surađujemo s poznatim njemačkim proizvođačem opreme za obradu vode JUDO Wasseraufbereitung GmbH. U mogućnosti smo Vam ponuditi sve proizvode iz njihovog širokog asortimana uključujući podršku i održavanje već postojećih naprava.
LINK na stranicu: https://judo.eu/en/homepage/  

Bioquell Filt B zaštitni filter za vodu s povratnim ispiranjem

Judo Bioquell zaštitni filter za vodu idealan je za kućanstva koja žele riješiti problem nečistoća u vodi koje u konačnici dovode do kvarova i smetnji u radu sustava za dovod vode, kao i svih aparata koji je koriste.

Njemačka kvaliteta ovih zaštitnih filtera osigurava vam najnoviju i najmoderniju tehnologiju:

 • Izrađen je od kvalitetnih materijala koji znače dugotrajnost i dosljednu kvalitetu rada
 • Nema zamjena uložaka u filteru, što ga čini ekonomičnom opcijom
 • Ispiranje je sasvim jednostavno zahvaljujući keramičkom ventilu.

Filter je namijenjen za pitku vodu do 30℃.

Bioquell FILT BP zaštitni filter za vodu s povratnim ispiranjem i regulatorom pritiska

Njemačka je oduvijek bila simbol kvalitete i pouzdanosti proizvoda, a Bioquell zaštitni filter za vodu pravi je dokaz toga. Njegov patentirani keramički ventil za ispiranje nosi znak DIN (Njemački institut za normiranje) te DVGW (Njemački savez za vodu i plin), čineči ga sigurnom opcijom za uklanjanje svih nečistoća iz vode koje bi inače dovele do korozije cijevi i raznih potrošača.

 • Nema potrebne za zamjenom uložaka u filteru, što ga čini isplativom opcijom
 • Jednostavno ispiranje filtera zahvaljujući naprednoj tehnologiji
 • S integriranim slobodnim ispustom i patentiranim keramičkim ventilom za ispiranje priključkom crijeva

PROFI zaštitni filter s povratnim ispiranjem

Judo PROFI zaštitni filter s povratnim ispiranjem daje vam potpunu bakteriološku zaštitu, kao i filtraciju svih krutih čestica. Što ovo znači? Nema više neželjenih krutih čestica u vodi koje će prije ili kasnije stvoriti naslage ili dovesti do korozije. Isto tako, nema više ni virusa, bakterija i ostalih mikroorganizama koji predstavljaju opasnost za vaše zdravlje.

 • Može se montirati na horizontalne i vertikalne cijevi.
 • Za filtraciju pitke vode do 30℃.
 • Jednostavna upotreba, nema potrebe za mijenjanjem filtarskih uložaka, što ga čini izrazito ekonomičnim.

PROFI-PLUS zaštitni filter s povratnim ispiranjem

Judo PROFI-PLUS zaštitni filter za vodu sukladan je normama DIN EN 13443-1 i DIN 19628, a nosi i certifikat Njemačkog instituta za normiranje, kao i Njemačkog saveza za vodu i plin. Idealno je rješenje za profilaktičku bateriološku zaštitu vode, što znači da preventivno utječe na pojavu mikroorganizama u vodi. Isto tako, uklanja sve nečistoće koje bi mogle dovesti do korozije cijevi, nakupljanja naslaga te eventualnih kvarova potrošača.

 • Za filtraciju vode do 30℃
 • Zahvaljujući JUDO QUICKSET-E tehnologiji, lako se montira i na horizontalne i na vertikalne cijevi
 • Bez prekida opskrbe vodom za vrijeme ispiranja
Tehnički list – JUDO Profi

PROFIMAT-PLUS-AT automatski zaštitni filter s povratnim ispiranjem

Judo PROFIMAT-PLUS automatski zaštitni filter pravo je oličenje pojma “njemačka kvaliteta”. Osim što udovoljava svim važnim standardima za filtraciju nečistoća u vodi, njegova konstrukcija i tehnološki napredne sastavnice garantiraju vam dosljednu sigurnost korištenja pitke vode. S njime nemate brige oko zamjene filterskih uložaka, čime povećava i ekonomičnost upotrebe. Uz to, dobivate i automatsko povratno ispiranje filtera pomoću ugrađenog timera, što znači da su vaše brige s održavanjem minimalne

 • Za filtraciju vode do 30℃.
 • Zahvaljujući JUDO QUICKSET-E tehnologiji, lako se montira i na horizontalne i na vertikalne cijevi.
 • Pouzdana zaštita od prodora čestica.
 • Bez prekida dotoka vode za vrijeme ispiranja.
 • Baterija za slučaj nestanka električne energije

PROFIMAT-ATP automatski zaštitni filter s povratnim ispiranjem

Judo PROFIMAT-ATP automatski zaštitni filter ima sve što vam je potrebno za minimalne troškove i brigu oko održavanja, a opet maksimalnu kvalitetu pitke vode. Uz ugrađenu automatiku za ispiranje za pokretanje povratnog ispiranja, nemate brige oko ručnog uključivanja i podešavanja (iako ima i gumb namijenjen za ručno pokretanje povratnog ispiranja). Također, filter ima ugrađenu bateriju koja se uključuje u slučaju nestanka električne energije.

 • Za filtraciju vode do 30℃
 • Zahvaljujući JUDO QUICKSET-E tehnologiji, lako se montira i na horizontalne i na vertikalne cijevi
 • Pouzdana zaštita od prodora čestica te raznih mikroorganizama.
 • Bez prekida dotoka vode za vrijeme ispiranja.
 • Vremenska regeneracija (moguće odabrati interval od 4 sata do 50 dana).

JUDO Easy FILT B 1″

Iako je voda koju dobivamo pitka i udovoljava svim standardima koji čuvaju naše zdravlje, starije vodovodne cijevi ipak donose svoje nevolje. U njima se odlamaju sitne, netopljive čestice pijeska i prljavštine koje dospjevaju u vodu koju koristimo, pa se talože na slavinama, instalacijama, grijaćim elementima i kućanskim aparatima. Tamo njihovi elektrokemijski spojevi uzrokuju koroziju i hrđu te čak dovode i do pucanja cijevi. Što ovo znači za vas? Dodatne troškove popravka, kontaktiranje majstora, kupovinu novih aparata… Ako želite spriječiti takve probleme prije nego što je do njih uopće došlo, tu je JUDO Easy filtar za ispiranje s povratnim pranjem, idealan za uklanjanje mehaničkih čestica.

 • Garantirana njemačka kvaliteta sa svim potrebnim certifikatima.
 • Ekonomično rješenje – nema zamjene filterskih uložaka.
 • Nema prekida opskrbe vodom za vrijeme ispiranja.

JUDO Easy FILT BP 1″

Baš kao i prethodni JUDO Easy filter, ovaj filter za vodu predstavlja odlično rješenje za rješavanje mehaničkih čestica iz vode, garantirane njemačke kvalitete. Visoko je protočan te vam omogućava regulaciju ulaznog i izlaznog tlaka vode u sklopu vodoopskrbnog sustava. Najbolje od svega? Sam će se pobrinuti za čišćenje onih nečistoća koje se nakupljaju u filtracijskom sustavu – tako da nemate nikakve brige s njegovim održavanjem! Samo ga montirajte na ulazu vodovodnog sustava u objekt (kuću, zgradu, vikendicu) i pustite mu da obavlja svoj posao, a vi uživajte u čistoj vodi i dugom vijeku trajanja kućanskih aparata i instalacija.

 • Ekonomično rješenje – nema zamjene filterskih uložaka.
 • Nema prekida opskrbe vodom za vrijeme ispiranja
 • Ugrađen regulator pritiska za konstantnu razinu tlaka u sustavu
 • Regulacija tlaka smanjuje potrošnju vode do 15%
 • Izlazni tlak moguće je postaviti između 1.5 i 6 bara

Filteri tip KS – pješčani za uklanjanje čvrstih čestica nečistoće iz vode

Recite zbogom česticama koje dovode do povećane mutnoće vode – ovi pješčani filteri za vodu uklonit će sve nečistoće iz vode zahvaljujući punjenju od kvarcnog pijeska, što ih čini idealnima za recimo vanjske bazene.

Nemate brige ni s njihovim radom – sustav je u potpunosti automatski, odnosno njegovim radom upravlja mikroprocesorska upravljačka jedinica. Ona je također zadužena i za njegovo redovito ispiranje, čime se osigurava aktivno i dosljedno djelovanje.

Pješčani filter tip KS sastoji se od:

 • automatskog upravljačkog ventila
 • tlačne posude
 • filterskog punjenja
 • potrebnih cijevnih spojeva.

Filteri tip AK – s aktivnim ugljenom za uklanjanje klora te poboljšanje okusa i mirisa vode

Nitko ne želi vidjeti bijelu kloriranu vodu u svojoj čaši. Iako znamo da se voda klorira s razlogom, odnosno u zdravstvene svrhe, ostatci klora u vodi ipak nisu idealni za naš organizam. Zato je filter s aktivnim ugljenom pravo rješenje – njegova gusta mreža uklonit će čestice klora, baš kao i ostale nečistoće iz vode. Rezultat? Čista pitka voda bez mirisa – upravo onakva kakva bi trebala biti

Filter radi u potpunosti samostalno te ga pokreće mikroprocesorska upravljačka jedinica, koja provodi i redovno ispiranje filtera.

Filter se sastoji od:

 • automatskog upravljačkog ventila
 • tlačne posude
 • filterskog punjenja
 • potrebnih cijevnih spojeva.

POŠALJI UPIT/NARUČI