NOVOSTI

  • Zašto se stvaraju mrlje na staklu nakon pranja

    Prozirno staklo traži savršenu kombinaciju pravilnog čišćenja i kvalitetne vode. Mrlje na staklu nakon pranja najčešće su posljedica tvrde vode, pogrešnog sredstva za čišćenje, nedovoljnog ispiranja ili nepravilnog sušenja. Razumijevanje uzroka olakšava odabir prave metode uklanjanja i pomaže spriječiti nove tragove. Glavni uzroci mrlja na staklu Tvrda voda i kamenac Minerali kalcija i magnezija u…

  • Što znači TDS i zašto je važan

    TDS označava ukupnu količinu otopljenih tvari (engl. total dissolved solids) u vodi. Riječ je o zbroju anorganskih i organskih sastojaka—poput kalcija, magnezija, natrija, bikarbonata, sulfata, klorida, nitrata, silicija i tragova organskih spojeva—koji su prisutni u otopini. TDS je praktična mjera koja pomaže procijeniti opće stanje vode, njezin okus, sklonost stvaranju kamenca te prikladnost za piće,…

  • Kako klor utječe na okus i miris vode

    Klor je ključni dezinfekcijski agens u pripremi vode za piće jer pouzdano uklanja bakterije, viruse i druge mikroorganizme. Ipak, i vrlo mala rezidualna koncentracija može utjecati na okus i miris pa dio korisnika vodu doživljava kao “prejako kloriranu”. Razumijevanje uzroka pomaže pronaći rješenje bez kompromitiranja sigurnosti. Zašto se klor koristi u vodi za piće Bez…

  • Odaberite omekšivač prema potrošnji i tvrdoći vode

    Tvrda voda ubrzava stvaranje kamenca, smanjuje učinkovitost uređaja i otežava pranje rublja. Pravi omekšivač vode rješava problem na izvoru, štiti instalacije i poboljšava osjećaj na koži i miris odjeće nakon pranja. Ne miješajte ga s omekšivačem rublja: uređaj za omekšavanje tretira vodu u sustavu, dok dodatak za rublje djeluje samo u bubnju perilice. Kako izmjeriti…

  • Reverzna osmoza ili omekšivač vode: ključne razlike

    Tvrda voda svakodnevno ostavlja trag na instalacijama, kućanskim aparatima i koži. Kamenac se taloži u bojlerima, perilicama i aparatima za kavu, povećava potrošnju energije i skraćuje vijek trajanja opreme. Istodobno, okus i miris vode ovise o otopljenim tvarima poput klornih spojeva, nitrata ili metala. Razumjeti razliku između sustava reverzne osmoze i omekšivača vode znači precizno…

  • JUDO i-soft PRO omekšivač vode

    Inovacija omekšavanja vode Doživite najbolje na tržištu omekšivača vode uz JUDO i-soft PRO omekšivač vode. S novim omekšivačem ne dobivate samo meku vodu kakvu želite, već i uređaj u kojem se intuitivni rad, funkcionalnost i dizajn spajaju u jedno. Ukratko: budućnost omekšavanja vode. JUDO i-soft PRO je kompaktan podni omekšivač s posebno razvijenim korisničkim iskustvom….

  • Zašto je potrebna obrada vode?

    Voda je temelj života na Zemlji, a pitkoj se vodi pridaje posebno velika važnost. Komunalna nas društva opskrbljuju pitkom vodom koja je kemijski, biološko i higijenski čista. Kvaliteta vode kontinuirano se nadzire kako bi se osigurao najviši stupanj sigurnosti za potrošača. Tok vode u prirodi Pomoću sunčevog zagrijavanja voda isparava iz oceana, rijeka, jezera i vegetacije….

  • Desalinizacija i obrada morske i bočate vode

    Opis postupka Krajevi uz more i otoci često imaju velike poteškoće sa opskrbom pitke i tehnološke vode, te zbog toga se sve češće javljaju stalne ili povremene nestašice vode i sve posljedice koje iz toga proizlaze. Dragocjene mjere za rješavanje ove problematike proizlaze iz obrade morske vode za zadovoljavanje potrebe opskrbom pitke i tehnološke vode…